logo
Bevásárló kosárMedencék, Medencefedések, Webáruház, Elérhetőség
Menü Pool

Fürdőtavak - leírás, technológia

Fürdőtavak

A természetes megoldásokat kedvelőknek elsősorban a fürdőtavakat ajánljuk, melyeknél a szépségre és természetességre helyeződik a fő hangsúly. A biomedencéktől abban különböznek, hogy természetes formavilággal és viszonylag nagy felületű növényzónával rendelkeznek. A kivitelezésnél természetes behatású dekor anyagokat használunk, mint pl. különböző dekorkövek, vízinövények stb. Kiváló helyet biztosítanak a test és lélek regenerációjához, mindemelett pedig esztétikai élményt nyújtanak az egész év folyamán. Nyáron a fürdőzés örömét lelhetjük benne, télen korcsolyázhatunk is rajta, tavasszal és ősszel pedig szemet gyönyörködtető lálványt nyújtanak. A fürdőtó a megjelenésével a kerti tavakra emlékeztet, de emellett lehetőséget nyújt a fürdőzésre is.


Fürdőtó - a kert éke

A fürdőtavak az egész év folyamán kellemes látványt nyújtanak, ezáltal a kertek szerves részévé válnak, domináns alkotóelemeivé. A természetes hatást nyújtó vízfelület különböző dekoratív elemekkel bővíthető, mint pl. a forráskő, patak, vízesés. A fürdőtavak esetében a vízinövény- és fürdőzóna aránya 50:50, ezáltal a természetes tavakat idézik. Ami a természetességet illeti, a fürdőzóna mellett egy vízinövényekben gazdag zóna helyezkedik el, melynek növényei elérhetik akár az 1,5 - 2 m magasságot is. A fürdőzóna peremét andezit vagy gránit lapokkal rakhatjuk ki, a növényzóna partjait alkothajta kavicsréteg, melyet különböző dekor kövekkel tehetünk változatosabbá.

A fürdőtavak csodátatos esztétikai élményt nyújtanak, de a biomedencékkel ellentétben alacsonyabb fokú komfortot biztosítanak és magasabbak a karbantartási igényei a buja növényzóna által. A fürdőtavak vize a sekély parti részekben gyorsabban felmelegszik, mely aztán az úszózónába áramlik. Ily módon a nyári hónapokban a fürdőtavak vize kellemes hőmérsékletre melegszik és kellemes hőmérsékletű marad az éjszakai fürdőzésre is. A fürdési szezon időjárástól függően kb.4 hónap (május - szeptember).


A fürdőtavak csodátatos esztétikai élményt nyújtanak, de a biomedencékkel ellentétben alacsonyabb fokú komfortot biztosítanak és  magasabbak a karbantartási igényei a buja növényzóna által.A fürdőtavak vize a sekély parti részekben gyorsabban felmelegszik, mely aztán az úszózónába áramlik. Ily módon a nyári hónapokban a fürdőtavak vize kellemes hőmérsékletre melegszik és kellemes hőmérsékletű marad az éjszakai fürdőzésre is. A fürdési szezon időjárástól függően kb.4 hónap (május - szeptember).
Minden jog fenntartva - www.biomedence.hu
Webhely által GRANDIOSOFT
© Copyright 2011 | Linkek | Partnerek | Tvorba web stránok

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom