logo
Bevásárló kosárMedencék, Medencefedések, Webáruház, Elérhetőség
Menü Pool

Biomedencék és fürdőtavak

Medence és kertitó egyben

Biomedence/ fürdőtó kialakításával kertjében lehetősége lesz a pihenésre, fizikai és szellemi lazításra, wellness oázist hozhat létre nemcsak a maga, hanem családja és barátai számára is. Sokan tapasztalhattunk már, hogy vegyszerekkel kezelt medencékben való fürdés után, különféle allergiás reakciók jelentek meg, mint pl. kiütések a bőrön, szemhártya irritáció stb. A bliowaba szűrőrendszerrel kialakított biomedencéknél/fürdőtavaknál Önt semmi hasonló veszély nem fenyegeti, mivel a fürdővíz természetesen tiszta marad, vegyszerek használata nélkül is.


Biomedence komfortja kontra szemetgyönyörködtető fürdőtó

A biomedencék és fürdőtavak közös jellemzője a vízkezelés módja, melynél nem szükséges vegyszerek használata. A fürdővíz egész évben áttetsző vegyszerek használata nélkül, nem irritálja a bőrt, nem vált ki allergiás reakciókat.  A biomedencék és fürdőtavak komfotfokozatuk és természetességük összhatásában különböznek. A biomedencék kissebb természetes hatással bírnak, kinézetre és felszereltségében egy hagyományos medencére hasonlítanak. A fürdőtavak építésénél a természetességre és a szépségre törekszünk. Az a célja ennek a besorolásnak, hogy mindenkinek, aki biológiailag tiszta fürdővizet szeretne, a legoptimálisabb megoldást tudjuk kínálni. A különbségekről bővebben a Biomedencék illetve Fürdőtavak kategóriákban.


Biomedencék és fürdőtavak

Minden bizonnyal ismeri azt az érzést, milyen egy természetes tóban fürdeni. Élvezni a víz kellemes illatát, tisztán felismerni saját lábujjainkat mikor a vízben lépkedünk, és nyitott szemmel alámerülünk. Az élményeknek pont ez az élménye vár Önre biomedencéinkel/fürdőtavainkal, amit megoszthat családjával, barátaival. A biológiai szűrőrendszerrel ellátott fürdőtó az Ön kertjének stílusos eleme, melyet teljes egészében az Őn egyéni elképzeléseihez igazítunk.


Gyakran ismételt kérdések a biomedencékről és a fürdőtavakról

Melyek a biomedencék/fürdőtavak előnyei a klórozott vagy sókezelt medencékkel szemben:

  • egyesítik a dísztavak és a medencék előnyeit
  • vegyszermentes üzemeltetés - nem vált ki allergiát
  • stabil vízminőség biológiai úton
  • egész évben díszíti a kertet - a kert szerves része
  • technikai felszereltség mint pl. ellenáramoltató, medencefedés, fűtés ( biomedencék )
  • végtelen variálhatóság - igények szerinti kialakítás
  • természetes anyagok beépítése: kövek, növények... ( fürdőtavak )
  • kissebb fentartási költségek, nem kellenek vegyszerek
  • gyorsabb vízfelmelegedés ( fürdőtavak )

Hogyan kell a biomedencét/fürdőtavat karbantartani?

A karbantartás nem vesz több időt igénybe, mint egy ugyanakkora hagyományos medencénél. A biomedencéknél/fürdőtavaknál, hasonlóan mint a hagyományos medencéknél az úszórészt porszívózással tudjuk tisztán tartani. A tisztítást átlagosan kéthetente egyszer kell elvégezni. Ilyenkor a kövekre és a fóliára lerakódott szennyeződést porszívózással távolítjuk el. A karbantartáshoz szükséges kézi kellékeket biztosítjuk.

Mennyibe kerül az üzemeltetés?

Egy hagyományos medencével összehasonlítva a fenntartási költségek elfogadhatóbbak. A vizet a  télen sem kell kiengedni, nem kell kémiai anyagokat (pH és klórtablettát, stb.) a vízbe adagolni, csak a vízforgatáshoz szükséges energia árát kell megfizetni, ami napi kb. 200 Ft / 3.5 x 9 m úszórészméretnél.

Nem túl hideg a fürdővíz? Szükséges melegíteni a biomedence/fürdőtó vizét?

A fürdőtó vize a sekély területeken gyorsabban felmelegszik és vízforgatással eljut a fürdőrészbe is. A fürdőtó vize így gyorsabban melegszik fel, mint egy hagyományos medence vize, mivel az utóbbinak nincsenek sekély részei. A biomedencéknél hasonlóan mint a hagyományos medencéknél ajánlatos a medencefűtés illetve medencefedés.  A fürdési szezont május közepétől, szeptember közepéig számíthatjuk, természetesen az időjárástól függően.

Mennyi idő alatt tudnak egy biomedencét/fürdőtavat kivitelezni?

Egy átlagos nagyságú (45m2) biomedencét/fürdőtavat kulcsra készen hozzávetőlegesen kb.15- 17 munkanap alatt tudunk elkészíteni.


Telepíthetünk-e halakat a fürdőtóba?

A biomedencéket/fürdőtavakat nem tekinthetjük tipikus halastónak, de pl. 2 db kis méretű díszhalat minden gond nélkül telepíthetünk beléjük. Nemcsak hogy díszítik a tavat – szépen láthatóak a kristálytiszta vízben, de a szúnyog és más rovarlárvákat is megeszik, ezért etetni sem szükséges őket. Szunyognevelde nem lesz a biomedencéből/fürdőtóból, mert a szúnyogok a mozgásban lévő vizet nem kedvelik.

Milyen gyakran kell a biomedencében/fürdőtóban vizet cserélni?

Az általunk épített biomedencében/fürdőtóban a vizet nem szükséges cserélni vagy kiengedni, mint a hagyományos medencéknél. A biológiai szűrőrendszer egész évben biztosítja a fürdővíz minőségét. Csak az elpárolgott és a karbantartás során kiszivattyúzott vízmennyiséget kell pótolni . A párolgás forró nyári napokon akár 1 cm is lehet, ami kb. 10 l víz / 1m2. A karbantartás során kiszivattyúzott vízmennyiség kb. 20 l/m2 vízfelület.

Milyen méretű legyen a biomedence/fürdőtó ?

A teljes vízfelület nagysága a fürdőrész méretéből indul ki. A biomedencéknél az úszófelülethez 15 - 20 % vizinövényekkel kiültetett szűrőzónát számolunk, így pl. egy 3,5 x 9m azaz 32 m2 úszórésszel rendelkező biomedence teljes vízfelülete a szűrőzóna hozzászámolása után kb. 45 m2 lesz. Ha több vizinövényt szeretnénk fürdőtavunkba, növelhetjük a vizinövény zóna arányát a fürdőrészhez képest pl. 25 % - kal, így kb. 50 - 60 m2 méretű fürdőtavat kapunk, 3,5 x 9m úszórésszel.

Mennyibe kerül egy biomedence/fürdőtó?

Egy átlagos, 3,5 m x 8 m-es úszózónával és kb. 45 nm összvízfelülettel rendelkező biomedence/fürdőtó kivitelezési ára a következő tételekből áll:

1. Kiásási munkák és a úszózóna építkezési munkáinak ára kb. 1,2 millió Ft ba-kerülnek, ezek a munkák önerőből is kivitelezhetőek.

2. Technológiai munkák kb. 3,8 millió Ft - tól kezdődnek. Ez azár tartalmazza a biomedence/fürdőtó megtervezését, vízszigetelést 1.5 mm vastag tó illetve medencefóliával, geotextilt 300g/m2, fólia vasalását, tesztet afólia vízáteresztésére, polipropilén szivattyúaknát 2 db szivattyúvalés szelepekkel, elosztócsöveket, nyomócsöveket, biológiaiszűrőrendszert, szűrőanyagokat, befúvókat, mosott gyöngykavicsot 4-8, 16-32, szkimmert – fölözőt, klinker tégla dekorációt vagy terméskő dekort az úszózóna és a növényzónát elválasztó falra, forráskövet, szerelési munkákat, vizinövényeket 5-6db/m2 és kiültetésüket, tószegélyt, túlfolyót, dekor görgeteg köveket, kézi viziporszivót, halót, kefét, medencevilágítást 300W/12V, villanyszekrényt, utiköltségeket, 2-5év jótállást.

Különböző medence illetve kertitó kellékeket webáruházunkban is megvásárolhat: www.medence-shop.hu és www.kertito-shop.hu.

Mekkora lehet a legkissebb fürdőtó ?

Az biologiai szűrőrendszer kb. 35 m2-től alkalmazható. Egy 35 m2-es fürdőtó kivitelezési ára a kiásási és az építkezési munkákkal együtt kb. 4,5 millió Ft körül mozog.

Lehetséges-e bizonyos munkákat önerőből kivitelezni?

A kiásási és az építkezési munkákak önerőből is kivitelezhetők a cégünk által kidolgozott tervek alapján. A technológiai munkálatokat, azaz a fóliázást, szűrőrendszer szerelését, beüzemeltelést cégünk alkalmazottjai végezik, melyre garanciát (2 - 5 év) vállalunk.

További kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.
Minden jog fenntartva - www.biomedence.hu
Webhely által GRANDIOSOFT
© Copyright 2011 | Linkek | Partnerek | Tvorba web stránok

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom