logo
Bevásárló kosárMedencék, Medencefedések, Webáruház, Elérhetőség
Menü Pool

Klórmentes vízkezelés AQUADIAMANTE


Az AQUADIAMANTE egyesíti a fürdőmedence klasszikus vízkezelésének tisztaságát és higiéniáját a klórmentesen kezelt víz kellemes érzésével.

Az innovatív AQUADIAMANTE szóda eljárás gyémánt elektródákkal történő oxigén aktiváláson alapul. Ellentétben a klasszikus sós-klóros fertőtlenítéssel a hatóanyag nem klór, hanem aktív oxigén.

Az AQUADIAMANTE az első és egyedüli rendszer, ami igazi klórmentes vízkezelést garantál.

Tapasztalja meg a valódi kristálytiszta AQUADIAMANTE víz frissességét

A vörös, könnyező, égő szemek, akárcsak a bőr klórszaga már a múlté. Az AQUADIAMANTE-nak köszönhetően a víz olyan friss, tiszta és egészséges marad, mint egy hegyi patak. A víz alatt nyugodtan kinyithatja a szemét vagy a szép pillanatokat akár egy fényképpel is megörökítheti.


Többé nincsenek kellemetlen szagok...

Az AQUADIAMANTE nélkülözhetelen a belső létesítményekben. A tökéletes vízkelezelésnek köszönhetően megkíméljük az épületet a kellemetlen klórszagtól. Ugyancsak ez tapasztalható a szabadban is. Élvezze egy nemes bor ízét, vagy étkezzen a medencében, anélkül, hogy az erős klórszag elrontaná az étvágyát.


Habár a gyémánt drága, de nem veszíti el az értékét...

A tisztítócella működésére rendszeres éves karbantartás esetén korlátlan idejű garancia vonatkozik. Az éves szervíz során a gyártó a tisztítócellát leellenőrzi, és az összes nem tökéletesen működő alkatrészt kicseréli. Mindegy milyen idős az Ön berendezése, az értéke épp olyan, mint az első nap, infláció és krízisbiztos.


A gyémánt elektróda technikai leírása

A gyémánt elektróda segítségével történő ivóvíz, ipari és szennyvíz kezelés technikájának leírása csak az utóbbi pár évben vált ismertté.

A bórral dúsított gyémánt vezetőképes  felszínt biztosít a rövidéletű hidroxi gyökök képzéséhez, melyek a szerves szennyező anyagokkal történő érintkezés során széndioxiddá és vízzé oxidálódnak. A fölöslegben lévő hidroxi gyökök a másodperc tört része alatt stabilizálódnak, eközben vízzel vagy szódával reakcióba lépve aktív oxigén képződik. E folyamat során keletkező perkarbonátok és peroxidok kettős hatást fejtenek ki a fertőtlenítés során a medencében, mégpedig megakadályozzák a nem kívánt mikroorganizmusok képződését, illetve deaktiválják a bekerült csírákat.

A pro AQUA gyémánt elektróda

Az AQUADIAMANTE szűrőcellákat kizárólag csak a magas minőségű pro Aqua gyémánt elektródákkal készítik. Világszerte ez az egyetlen bórral gazdagon dúsított gyémánt, melyet magas nyomású és hőmérsékletű eljárással állítanak elő. Az ilyen magas minőségű gyémánt alkalmazásával gyakorlatilag korlátlan ideig használható elektróda készíthető.

A kitűnő gyémánt elektródákkal készült AQUADIAMANTE nem hasonlítható össze azokkal az elektródákkal, melyek felületén néhány mikrométer bórral dúsított gyémántréteg található (CVD gyémánt). Az utóbbiak csak meghatározott idejű felhasználást tesznek lehetővé, mivel nagymértékben érzékenyek a mechanikai sérülésekre. A CVD gyémántokon már egy finom karcolás is gázképződéshez vezet a vékony gyémántréteg alatt, mely idővel a réteg lehasadásához vezet. A pro AQUA gyémántelektróda masszív gyémánt monokristályokból áll, melyet a legkeményebb anyagként ismerünk, ezért  a sérülés kizárt.

Hogyan működik a szabadalmaztatott AQUADIAMANTE-szóda technológia

Hogy a gyémánt tisztítócella működéséhez és az Ön bőre védelme érdekében az optimális paramétereket beállítsák, a fürdővizet  ioncserélőn keresztül 4 német keménységi fok alá lágyítják és ezután a vezetőképességet szóda segítségével 2,5 mS fölé emelik. A beállított keménység és vezetőképesség csak utántöltés illetve vízvesztés esetén változhat. A vezetőképesség ellenőrzéséhez egy egyszerű mérőműszert biztosítunk. Normális esetben minden további beavatkozás nélkül a vezetőképesség egy szezonon keresztül változatlan marad. A medencevízbe semmiféle sót nem szabad adagolni, mivel az klórképződéshez vezet.


Szag és íz

Mindenki számára jól ismert egy klórozott vizű fedett uszoda kellemetlen penetráns szaga. Ezzel szemben az AQUADIAMANTE vízkezelésű medence vize teljesen szagtalan, friss ízű, minden mellékíztől mentes. Ellentétben a klórral, mely egy vízben oldódó gáz, az AQUADIAMANTE medencében az aktív anyagok vízben oldódó sók, melyekből nem képződhetnek gázok a vízkezelés során. Ennek köszönhetően nem kerül sor az aktív hatóanyagok veszteségére.

Valódi gyémánt van a víztisztító berendezésben?

Igen, viszont nem természetes gyémánt, hanem magas nyomású és hőmérsékeltű eljárással előállított mesterséges gyémánt. Egy speciális, bórral dúsított gyémánt, mely vezetőképességgel rendelkezik, ellentétben a természetes gyémánttal.

Korrózió

A medencében a fémalkatrészek korróziójának leggyakoribb okozója a klór és a kloridok. Különösen az alacsony pH érték következtében a medencelétrán és a nemes acélból készült befúvókon is a korrózió jelei figyelhetők meg, valamint a szivattyúk és a többi komponens élettartama is jelentősen csökken. A klórral kezelt medencéknél különösen a pH érték csökkentő anyagok (sósav, kénsav) rendszeres adagolása okoz korrózióstresszt a vízzel érintkező fém alkatrészeken.

Az AQUADIAMANTE medencében a klór és a kloridok hiánya, a megfelelő kémhatással kombinálva, tartósan meggátolja a korrózió létrejöttét.

A kémhatás beállítása többé már nem szükséges

Az AQUADIAMANTE vízkezelésű medencében a megfelelő pH érték a hozzáadott AQUADIAMANTE szódától automatikusan beáll, ennek következtében többé nincs szükség a kémhatást beállító anyagok adagolására, a pH értéket nem szükséges mérni, mivel az mindig 8 pH érték körül alakul, az AQUADIAMANTE vízkezelésű medencék számára optimális tartományban. Ha mégis valamilyen oknál fogva klór kerülne a medencébe, 8-as pH értéknél a klór nem veszélyes, mert ilyen értékű kémhatásnál a klór már nem reakcióképes. Összehasonlítás képpen, viszont ha egy klór kezelésű medence vize 8 pH értékre emelkedik, akkor a vízkezelés nem működik.

Robotok, homokszűrők, skimmerek ...

A gyémánttisztító berendezés képes tökéletesen kezelni a vizet, azonban a medencébe kerülő szilárd részecskéket mechanikusan kell eltávolítani. A medence olyan, mint bármilyen más lakótér, így a medence is porszívózást igényel. A medence tisztításához a porszívóhoz hasonló medencetisztító robotok állnak az Ön rendelkezésére, esetleg egy homokszűrő berendezés kombinációja egy félautomata tisztítóberendezéssel.

Szükséges-e a szivattyút folyamatosan üzemeltetni?

Ellentétben a biológiai vízkezelésű rendszerekkel, a szivattyút nem szükséges a nap 24 órájában üzemeltetni, de a napi  működtetési időtartam nem szabad, hogy 12 óra alá csökkenjen.

Összehasonlítás az AQUADIAMANTE - szóda vízkezelés, klóros illetve sóbontásos vízkezelés között.

Minden jog fenntartva - www.biomedence.hu
Webhely által GRANDIOSOFT
© Copyright 2011 | Linkek | Partnerek | Tvorba web stránok

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom